Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@23:23:46 GMT

چالش خودروهای «شوتی» در اردبیل/ برخوردها اثربخش باشد

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۵۶۹۵۳

چالش خودروهای «شوتی» در اردبیل/ برخوردها اثربخش باشد

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها - نوشین سلامت: مدتی است که خیابان‌های اردبیل شاهد افزایش بی‌سابقه خودروهای فاقد پلاک یا پلاک مخدوش است که این معضل اگر چه در میان مردم عادی تخلف محسوب می‌شود، اما پلیس راهنمایی و رانندگی از آن به عنوان جرم یاد کرده و افرادی را که سوار بر این خودروها به هر طریقی در خیابان‌ها و معابر عمومی جولان دهند به عنوان مجرم می‌شناسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالیکه در صورت شناسایی و اعمال قانون در حق رانندگان این خودروها، جزای زیادی از جرایم سنگین نقدی تا حبس در انتظار آن‌هاست، اما این موارد هم گاهاً هیچ محدودیتی برای آن‌ها خلق نمی‌کند تا بتواند مجرمان را مقید به رعایت اصول راهنمایی و رانندگی کند.

افزایش خودروهای فاقد پلاک و نگرانی مردم

سهل‌انگاری در اعمال قانون و قصور در شناسایی رانندگان متخلف در شهر مستقیماً با به خطر انداختن امنیت عمومی در ارتباط است که همین موضوع سبب سلب آسایش اکثریت آحاد جامعه نیز می‌شود، کما اینکه اجرای طرح برخورد با خودروهای متخلفی که اقدام به دست‌کاری پلاک خودروی خود می‌کنند باید به اندازه‌ای بازدارنده باشد که به تدریج شاهد کاهش تعداد این متخلفان در شهر باشیم.

به گفته برخی شهروندان در ماه‌های اخیر تعداد خودروهایی که به هر طریقی سعی در پنهان کردن پلاک خود دارند زیاد شده است که تردد این خودروها اگر چه در طول روز هم اتفاق می‌افتد اما در ساعاتی از شب خودروهای پلاک نشده یا پلاک مخدوش بیشتری در خیابان‌های اردبیل به چشم می‌خورد.

عمدتاً خودروهایی که پلاک آنها به هر دلیلی نامشخص یا ناخوانا بوده در واقع همان خودروهایی هستند که بیشترین میزان تخلف و مزاحمت را برای مردم دارند.

یکی از شهروندان با اشاره به چالش جدی این روزهای اردبیل در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، گفت: عمدتاً خودروهایی که پلاک آنها به هر دلیلی نامشخص یا ناخوانا بوده در واقع همان خودروهایی هستند که بیشترین میزان تخلف و مزاحمت را برای مردم دارند.

وی ضمن گلایه‌مندی از برخی تخلفات و آلودگی‌های صوتی در سطح شهر توسط برخی افراد متخلف افزود: اگر چه پلیس همواره بر موضوع کنترل خودروهای متخلف و مزاحم اشاره و تاکید داشته اما متأسفانه این موارد نه تنها کنترل نشده بلکه به مرور رو به وخامت می‌گذارد که اتفاقاً وضعیت مزاحمت خودروها در هسته شهر، محلات مرکزی و خیابان‌های اصلی بیشتر از سایر تقاطع‌ها و معابر فرعی است.

به گفته سیدحجت فتاحی، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان بیشترین تمرکز پلیس در کنترل رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی به هسته مرکزی شهر معطوف بوده که اتفاقاً تعداد تیم‌های پلیس در این مراکز و مناطق بیشتر از سایر مکان‌هاست که معمولاً در صورت مشاهده و تشخیص تخلف از سوی رانندگان افراد مستحق اعمال جریمه راهی برای فرار ندارند.‌

امنیت عمومی در دست رانندگان خودسر

در بیشتر مواقع رانندگانی که قصد ارتکاب تخلف یا رد قانون را دارند در واقع در اولین قدم نسبت به مخدوش کردن پلاک خودروی خود اقدام می‌کنند که گاه این موضوع در بدترین شرایط خود منجر به جعل پلاک نیز می‌شود و شناسایی این افراد و توقیف وسیله نقلیه آن‌ها جز ضرورت‌های حفظ امنیت عمومی و آرامش روانی جامعه است.

یکی از شهروندان اردبیل ضمن اشاره به افزایش تعداد خودروهای فاقد پلاک در خیابان‌های شهر گفت: افزایش جمعیت شهری و به تبع آن تعداد خودروها در معابر سبب شده تا تخلفات راهنمایی و رانندگی در عین افزایش به یک تنوع رو به گسترش نیز برسد که بدین ترتیب هر روز تخلفات بیشتر و جدیدی را در شهر شاهد باشیم.

این شهروند نیز از افزایش تعداد خودروهای بدون پلاک نسبت به سالهای گذشته خبر داد و اضافه کرد: تعداد این خودروها چند وقتی است که زیاد شده و این موضوع به هیچ وجه من الوجوه قابل کتمان نیست چون با حضور در شهر به خوبی می‌توانیم شاهد این ادعا باشیم.

این در حالیست که به گفته رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان تعداد این خودروها از ابتدای ۱۴۰۰ نه تنها افزایش نیافته بلکه نسبت به ماه‌های اول سال شاهد کاهش تعداد خودروهایی با تخلف جعل پلاک، مخدوش کردن یا برداشتن پلاک هستیم.

در حقیقت جولان خودروهای پلاک مخدوش و فاقد هویت در واقع زنگ خطری برای پلیس است که با جلوگیری از آمد و رفت این وسایط نقلیه ضمن پایبندی به خط قرمز خود در حفظ آرامش عمومی تلاش کند.

۵۷۰ خودروی پلاک مخدوش توقیف شد

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان اردبیل در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: در ۸ ماهه امسال برای تعداد ۵۷۰ خودرو با جرایم پلاک مخدوش، جعل هویت وسیله نقلیه یا برداشتن پلاک اعمال قانون شده است که این تعداد بلافاصله پس از شناسایی تخلف توقیف و راننده خاطی پس از طی مراحل قانونی به مراجع قضائی معرفی شدند.

سید حجت فتاحی تصریح کرد: از این تعداد اتومبیل تعداد ۳۸۰ خودرو صرفاً برای مرکز استان و شهر اردبیل بوده که بیشترین تخلفات ثبت شده برای این خودروها مخدوش و جعل کردن پلاک خودرو بوده است.

از ابتدای امسال سخت‌گیری‌ها در بحث توقیف خودروهای با ظاهر غیرمتعارف که اتفاقاً اقدام به قانون‌شکنی می‌کنند بیشتر شده است.

وی از تشدید کنترل و نظارت بر تخلف‌های شهری از جمله ویراژ خودروهایی با ظاهر نامتعارف یا فاقد پلاک خبر داد و یادآور شد: از ابتدای امسال سخت‌گیری‌ها در بحث توقیف خودروهای با ظاهر غیرمتعارف که اتفاقاً اقدام به قانون‌شکنی می‌کنند بیشتر شده است که گاهاً در هنگام اعمال قانون مأموران ما متوجه شدند که ایراد ظاهری در پلاک خودرو به دلایل سهوی بوده که در این مواقع هم در محل، اعمال قانون و نقص موجود رفع شده است.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان میزان حد و مجازات برای رانندگان متخلف را از جریمه نقدی تا ۶ ماه حبس عنوان و بیان کرد: ضمن دادن تذکر جدی افراد خاطی و مجرم بعد از شناسایی میزان تخلف به ترتیب مشمول پرداخت جریمه نقدی یا حبس تا ۶ ماه می‌شوند.

مطالبه مردم از پلیس؛ تشدید نظارت و کنترل بر جولان خودروهای بی‌هویت

در حالی که افزایش تردد خودروهای فاقد پلاک در شهر از سوی پلیس راهنمایی و رانندگی رد می‌شود اما این موضوع از بار نگرانی مردمی که بارها با این موارد مواجه شدند کم نمی‌کند، چرا که مردم تردد خودروهای بدون پلاک در خیابان‌های اردبیل را ناشی از نبود نظارت کافی و قصور در نحوه کنترل تردد این خودروها می‌دانند.

اما از طرفی هم پلیس نقش مردم در فرهنگ‌سازی رانندگی صحیح و قانونی و فراگیری قوانین راهنمایی و رانندگی را بسیار مهم می‌شمارد.

مردم تردد خودروهای بدون پلاک در خیابان‌های اردبیل را ناشی از نبود نظارت کافی و قصور در نحوه کنترل تردد این خودروها می‌دانند.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی در تکمیل توصیه به مردم برای رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی و در رأس آن پایبندی به حقوق شهروندان گفت: اصلی‌ترین اقدام بازدارنده در راستای جلوگیری از جولان خودروهای فاقد پلاک در سطح شهر و معابر عمومی فرهنگ‌سازی از بطن جامعه و خانواده بوده که در صورت چشم‌پوشی از این موضوع و نپرداختن به فرهنگ‌سازی درست جامعه‌ای پرتنش و مشوش را شاهد خواهیم بود.

فتاحی معتقد است اگر خود مردم با پلیس همکاری کنند قطعاً تعداد تخلفات شهری این چنینی به کمترین میزان خود رسیده و آرامش عمومی در جامعه حاکم خواهد شد.

از تمام حرف‌ها که بگذریم، باید آمد و رفت خودروهای فاقد پلاک یا پلاک مخدوش در سطح شهر را به چشم یک معضل جدی ببینیم، معضلی که می‌تواند در صورت عدم کنترل یا مهار به موقع در کنار به خطر انداختن آرامش جامعه زمینه‌ساز جرایم خشن‌تری مثل تصادفات شدیدی که بر اثر عدم رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی در مواقع گریز از دست قانون صورت می‌گیرد، باشد.

تنها معیار در راستای شناسایی و مهار خودروهای پلاک‌نشده در اردبیل تقویت زیرساخت‌های امنیتی و اجتماعی و تشدید کنترل و نظارت‌ها بوده تا پلیس با کمک مردم از جولان خودروهای شوتی در سطح شهر جلوگیری کند.

کد خبر 5348950

منبع: مهر

کلیدواژه: پلیس راه اردبیل حجت فتاحی تخلف رانندگی قوانین راهنمایی و رانندگی ویروس کرونا بوشهر گرگان واکسن کرونا آمار کرونا کرمانشاه اردبیل بارش باران استانداری تهران ایلام سیستان و بلوچستان بارندگی استانداری سمنان واکسیناسیون کرونا رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان قوانین راهنمایی و رانندگی خودروهای فاقد پلاک خیابان های اردبیل تعداد خودروهای جولان خودروهای تعداد خودروها خیابان ها اعمال قانون پلاک مخدوش پلاک خودرو سطح شهر پلاک خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۵۶۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست علمی «چالش‌های خانواده‌ اسلامی در عصر معاصر» در اردبیل

به گزارش خبرنگار مهر، در این نشست که ظهر چهارشنبه در مدرسه تخصصی حضرت الزهرا (س) اردبیل برگزار شد، معاون معاون پژوهش مدرسه علمیه تخصصی الزهرا(س) اظهار کرد: با توجه به دغدغه‌مند بودن خانواده‌های اسلامی نسبت به چالش‌های مطرح در این خانواده‌ها و ارائه راهکار برای آنها نشست علمی - تخصصی «چالش‌های خانواده‌های اسلامی در عصر معاصر» برگزار می شود.

وی با اشاره به اینکه این همایش با حضور اساتید برجسته استان، مدیران و مدرسان حوزه علمیه اردبیل و اساتید حوزه و دانشگاه برگزار می شود، خاطرنشان کرد: این نشست با چهار محور چالش‌های تربیت دینی در خانواده‌های اسلامی، تحولات خانواده در بستر رسانه و فضای مجازی، مشکلات عاطفی و زناشویی و مسأله اشتغال در بستر خانواده که از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین چالش‌های خانواده اسلامی است، تشکیل شد.

معاون پژوهش مدرسه علمیه تخصصی الزهرا(س) اردبیل افزود: هدف از برگزاری این نشست بالابردن سطح آگاهی و اطلاعات طلاب نسبت چالش‌ها و ارائه راهکار در راستای رفع آنها و بسترسازی برای انجام پژوهش‌های علمی در این زمینه بود.

کد خبر 6100622

دیگر خبرها

  • حادثه رانندگی در گالیکش یک فوتی و ۲ مصدوم برجا گذاشت
  • توقیف ۷۳ خودروی شوتی حامل سوخت قاچاق در کرمان
  • نشست علمی «چالش‌های خانواده‌ اسلامی در عصر معاصر» در اردبیل
  • مسئولیت تغییر رنگ چراغ های راهنمایی و رانندگی با شهرداری است​!
  • مسئولیت تغییر رنگ چراغ‌های راهنمایی و رانندگی با شهرداری است
  • عشق ماشین این آدم ها را «ولت پارک» کرد | لذت چند دقیقه رانندگی پشت فرمان ماشین های لاکچری
  • توقیف ۱۸ دستگاه خودروی شوتی حامل سوخت قاچاق در نهبندان
  • جهان در سراشیبی سقوط نرخ تولد
  • استفاده از کابل دیتا در چراغ‌های راهنمایی رانندگی
  • رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا: ۲۶۵۰۰ خودرو در انبارهای غیررسمی پیدا کردیم / مسئولان از خودروهای شوتی حمایت می‌کنند